Leef snel dan is het sneller voorbij

We leven in een tijd van druk, haast en vlug.
Heb jij ook vaak dat je denkt: ‘Waar blijft mijn tijd’?
Agenda’s staan vol, niet alleen in de week maar ook in het weekend. Het lijkt wel of we altijd onderweg zijn naar het volgende. Mensen zeggen vaak dat de tijd zo vlug gaat. Nee, de tijd gaat niet vlug, jij gaat vlug. De tijd gaat zoals die gaat, tik voor tik. Iedere dag heeft 24 uur, dat zijn 1440 minuten of 86400 seconden.  Dat is voor jou niet anders dan voor wie dan ook.

Het gaat er om hoe jij tijd beleefd en hoe je ermee omgaat.
We moeten, rennen, vliegen, en maar doorgaan zong Herman van Veen.  Als je altijd achter de tijd aan rent ervaar je stress en dat ontneemt je een hoop plezier. Haasten maakt ook dat je het huidige moment mist, makkelijker fouten maakt en dingen vergeet.

Wat denk je over tijd en jezelf? Moet je echt altijd productief zijn en moet je echt iedere minuut van je dag vullen? Ik hoorde eens dat er mensen zijn die lang op het toilet blijven om uit te rusten en op adem te komen! Wat een afschuwelijk plek om voor jezelf te zorgen.

Hoe je omgaat met de tijd is een keuze.
Het gaat om prioriteiten stellen. Volgens het woordenboek betekent prioriteren: voorrang geven, op de eerste plaats stellen. Dat is één kant van de uitleg. De andere kant is dat prioriteiten stellen ook betekend: dingen laten vallen. Keuzes maken en daar achter staan.

Een ander aspect is dat wij dingen tegelijk doen hierdoor verlies je je focus en ben je afgeleid. Door iets met aandacht te doen en dus één ding tegelijk leef je meer in het NU. Ga eens tegen de impuls in van meer dingen tegelijk willen doen. De tijd is in het NU.

Kijk naar tijd als een aan één geschakelde ketting van momenten. Leef van moment naar moment ipv straks, morgen of over een jaar. Hierdoor heb je minder het idee dat de tijd tussen je vingers door glipt. Je ervaart meer rust en heb je een ander tijdsbesef.

Bedenk dat je GENOEG tijd hebt.
Verander je taal gebruik. Je kunt je brein heel goed voor de gek houden. Verander het idee ‘ik heb niet genoeg tijd’ in ‘ik heb genoeg tijd om alles te doen wat ik wil’. Onze hersenen accepteren dat omdat ze worden gestuurd door de gedachte en niet door de werkelijkheid! Welke gedachte is leuker en plezieriger: ‘Ik heb geen tijd of ik heb genoeg tijd?’

Realiseer je dat plezier, levenslust en het idee genoeg tijd te hebben volop ruimte krijgen in het NU. Bij overvolle agenda’s, altijd haast en de stress die daarbij komt, verdwijnt het GENIETEN uit je leven. En dat terwijl het leven is bedoeld om van te genieten en voor het hebben van plezier!

Tot slot: Zie de rijkdom van tijd: iedere avond om twaalf uur krijg je 24 nieuwe uren!

Ik wens je een mooie en plezierige tijd!

Advertenties

Over Karin Hensen Coaching, stress, burnout,, communicatie

Met passie en enthousiasme coach ik iedereen die anders met stress, spanning en burnout wil omgaan om zo met meer plezier en geluk te leven. Je gaat doen wat je echt wilt vanuit je eigen kracht. Ik coach vanuit het Hart met beide voeten op de grond. De Geweldloze Communicatie of wel de Communicatie vanuit je Hart van Marshall Rosenberg is hierin een krachtig en positief hulpmiddel omdat het de stress direct uit spannende situaties haalt.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s